Kyckling- och skinksås

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel men festgod sås. Vi äter den som "festmat mitt i veckan" med klyftpotatis.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 8 skivor rökt påläggsskinka
  • 1 liten burk crème fraiche, 2 dl
  • 1 msk flytande honung
  • Lite mjölk, efter behov
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen en gång på längden och några på tvären så du får ganska stora bitar. Fräs dem i en stekgryta/stekpanna.
    2. Skär skinkan i cm-breda strimlor och blanda i medan kycklingen fräser. Ta Rosmarin efter smak, gärna färsk, och fräs med.
    3. När kycklingen har fått lite yta så häller du i crème fraiche och saltar och pepprar. Späd "lagom" med mjölk så det inte puttrar för torrt och låt puttra en kvart. Hellre för tunnt än för tjockt , det är bättre att reda med lite maizena än att det bränner fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben