Min skinksås på en kvart

Serverar: 4 portioner

Bra bråttommat som jag serverar till pasta eller ris.

Ingredienser

  • Smör
  • 1 liten purjolök i ringar
  • 10 små champinjoner i skivor
  • 1-2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl gröna ärter
  • 400 g rökt skinka i strimlor
  • 4 dl crème fraiche, 34 %
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ msk Touch of Taste kalvfond
  • 1 ½ tsk Colmans senapspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök, champinjoner och vitlök i smör. Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg.
    2. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar.
    3. Koka ihop i 5 minuter.
    4. Toppa med grovhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben