Skinksås

Serverar: 4 portioner

Perfekt till pasta. Ibland när jag tillagar detta har jag i 2 msk tomatpuré och lite paprikakrydda. Blir en lite fylligare smak och rätten ser inte lika blek ut. Den är betydligt godare än den verkar.

Ingredienser

  • 1 burk skinka
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongstärning
  • 1 msk hackad oregano
  • Några svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Tärna skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
    2. Fräs löken och paprikan i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Strö över mjölet och späd med créme fraiche, vatten och buljongtärning + skinka.
    3. Låt såsen puttra under omrörning några minuter. Smaka av med oregano, salt och peppar. Strö över några svarta oliver.
    4. Bjud på nykokt pasta och nyriven parmesanost till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Burkmat är bra sommarmat
    Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben