Kyckling- och spenatlasagne

Serverar: 4 portioner

Den kryddiga spenatfyllningen passar utmärkt bra tillsammans med kycklingkött. Denna smakrika lasagne är en upplevelse.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer à 125 g
  • 250 g lasagneplattor, gröna, förkokta
  • 2 msk smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • Salt
  • Peppar
  • 750 g bladspenat
  • 400 g lätt philadelphiaost
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • Riven muskot
  • Sås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskot
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i matfett i 10 minuter. Salta och peppra. Låt filéerna svalna lätt och skär dem i breda strimlor. Skölj och strimla spenaten och ta bort stjälkarna. Lägg spenaten i en kastrull. Låt spenaten mjukna på hög värme och låt den rinna av i ett durkslag.
    2. Blanda philadelphiaosten med 1 dl av parmesanosten. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Blanda ner kycklingkött och spenat, blanda väl. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet under omrörning och låt redningen brynas ½-1 minut. Vispa ner mjölken lite i taget så att såsen inte klumpar sig. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Vispa såsen igen och krydda den med salt, peppar, muskot och färskpressad citronsaft. Vispa till sist ner tomatpurén.
    4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg lite sås i botten. Varva sedan lasagneplattorna med kycklingblandningen. Täck varje lager med sås. Avsluta med ett lager sås och strö över resten av parmesanosten. Sätt in i ugnen i 40-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 25 april 2008

    Mycket gott, tyvärr ingen bild (dottern har kameran med sig idag) Detta kommer jag göra fler gånger. Lovar lägga in bild nästa gång. /SDMaya

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben