Kyckling- och spenatpaj

Serverar: 4-5 portioner

Enkel å supergod paj som du kan göra färdig och sen värma i mikron.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2/3 dl margarin
  • Fyllning
  • 700-900 g stekt kyckling
  • 1 pkt (ca 400-500gr) frusen bladspenat
  • 1 1/2 dl gorgonzola
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl gräddmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop degen och tryck ut i pajform. Låt stå kallt medan fyllningen görs. Förgrädda sedan ca 10 min. 175 grader
    2. Dela den stekta kycklingen, grovhacka den väl urkramade och tinade spenaten och lägg i den förgräddade pajen. Fördela gorgonzolaosten över blandningen, salta, peppra och pudra över lite paprikapulver. Vispa ihop äggen och gräddmjölken och häll över kycklingblandningen. Grädda 35-40 min 175 grader till äggstanningen har stelnat. servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 5 augusti 2008

    Jättegod paj,saftig och matig. Jag använde mig av grillad kyckling och färdig hackad spenat, vilket gjorde den extra god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben