Jag har ätit många kycklingsoppor eftersom jag älskar kyckling i alla dess former. Men den här soppan slår alla med sin smakrikedom och lenhet.
Ingredienser
2 kycklingfiléer, ca 250-300 g
1 krm kycklingkrydda
1 äpple
1 gul lök
2 msk smör
1 msk curry
1 krm svartpeppar
800 g passerade tomater
1 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja
Vilken typ av kycklingkrydda är detta? Låter som ett gott recept - detta ska jag testa. Anna
Fantastiskt god och lättlagad. Kommer att få en hedersplats i min kokbok.
Vad är kycklingkrydda?
Kycklingkrydda är en kryddburk som heter Kycklingkrydda och märket är KANIA och jag ha köpt den på Lidl. M V H Kerstin
Enkel och god soppa! Jag gjorde lite egna modifieringar va gäller frukt och kryddor :) ; resultatet blev för många smaker. "Keep it simple"
Smakrik och riktigt god soppa. T.o.m barnen som är mycket tveksamma till soppor gillade det. Jag hade dubbelt så mycket kyckling. När den var uppäten passerade jag soppan som var kvar - det blev krämigare och ännu godare. Nästa gång ska steka lök+ äpple för sig, blanda ut i vätska och passera innan jag tillsätter till resten.
Innehåller Kania kycklingkrydda mononatriumglutamat eller natriumklorid, det står bara salt som ingrediens, men jag vet att jag får tandköttsuppsvullning av MNG så jag undrar bara.