Tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god mustig soppa som värmer gott

Ingredienser

  • 800 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 l höns/grönsaksbuljong
  • 0,25 dl tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • ½ dl timjan
  • 150 g pastasnäckor
  • cabanossy (smala)
  • Instruktioner

    Finhacka lök, vitlök och paprika och mjukstek i ca 10 minuter. Tillsätt tomaterna och sjud i 10 minuter till. Tillsätt buljong, tomatpuré och socker, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Skär korven i bitar och stek. Koka pastan. Ta kastrullen av plattan och tillsätt timjan låt svalna en aning. Mixa soppan slät. Tillsätt korven och pastan i soppan och servera omgående, gärna med en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 24 november 2009

    800 g tomater - färska eller på burk? Om de är färska - ska skalet med? Jag provar att göra den med krossade tomater, så får vi väl se hur det blir. :) Återkommer med betyg.

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Färska tomater i överflöd
    Många är vi som odlar våra egna tomater i trädgården, växthuset eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben