Pastaspäckad tomatsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt efter en dag i skidspåret.

Ingredienser

  • 1,5 kg hela konserverade tomater
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 5 dl pasta, jag använde Tortiglioni
  • 5 dl vatten
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 msk soja
  • ½ msk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och vitlöken, häll oljan i en kastrull och låt löken svettas i oljan. Skala och dela moroten och potatisarna i mindre bitar och överför dem till kastrullen. Tillsätt de konserverade tomaterna, sojan, fonden, vatten och cayennepeppar. Låt puttra i minst 30 minuter, mixa därefter till en slät soppa. Tillsätt oregano, crème fraiche och pasta, låt koka enligt anvisningarna för pastan, i mitt fall ca. 10 minuter. Tillsätt eventuellt ytterligare vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben