Kyckling på grekiskt vis

Serverar: 4 portioner

I detta läckra recept använder vi kycklingbröst utan skinn som fylls med en fetaostfyllning - det smakar underbart gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à 125 g
  • 100 g fetaost
  • 1½ dl fullkornsströbröd
  • ½ dl hackad gräslök
  • Rivet skal och saft från en citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Till penslingen
  • Rivet skal och saften från en citron
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera gallret mitt i ugnen. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
    2. Skär ett snitt i sidan på kycklingbröstet så att det bildas en ficka.
    3. Smula fetaosten i en skål och blanda den med ströbröd, gräslök, citronskal, citronsaft, vitlök och svartpeppar.
    4. Pressa försiktigt in fyllningen i fickan på kycklingbröstet. Lägg ner dem i den smorda formen. Blanda rivet citronskal, färskpressad citron och olivolja och pensla kycklingen med blandningen.
    5. Stek i ugnen i 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt och fyllningen är fast. pensla och vänd kycklingen då och då. Servera med en god sallad och citronklyftor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben