Kyckling på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbt, lätt och gott. Så vill jag helst ha det. Lite strimmel, och sedan in i ugnen. maten sköter sig själv. TIPS: Om du har bråttom välj kycklingfilé, skär grönsakerna tunt och det tar bara 20 min. i ugnen.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjo
  • 2 fänkål
  • 4 kycklinglår
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • 2 msk sweet chili
  • 2 dl créme fraiche peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla grönsakerna. Lägg dem i en ugnsfast form, och lägg kycklingen ovanpå. Droppa lite olja över, samt en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen. Pensla kycklingen med sweet chili. Stek alltsammans i ugn, ca 30-40 min. eller tills kycklingen fått fin färg. Ta ut formen. Fördela créme fraiche mellan kycklingbitarna. Dekorera gärna med färsk oregano eller annan örtkrydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben