Kyckling på potatisbädd

Serverar: 4 portioner

Är supergott...

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • margarin
  • 1 tsk salt
  • Pensling
  • Margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 1 - 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • Instruktioner

    1. Tina den djupfrysta kycklingen. dela den i portionsbitar. Skala och skiva potatisen och lök. Varva skivorna på en smord ugnssäkert fat eller i en liten långpanna. Salta mellan varven. Täck med folie och sätt in fatet i ugnen 175-200 grader ca: 15 minuter.
    2. Smält margarin (behövs inte om man använder flytande) och blanda därefter i de övriga ingredienserna. Stör dragonen väl eftersom örtkryddor är känsliga för värme och snabbt blir brända. Pensla kycklingbitarna med blandningen och lägg dem på potatisbädden. Sätt in fatet eller pannan i ugnen igen, utan folie 45-50 minuter.
    3. Servera med kycklingen direkt från ugnen med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben