Kyckling på spanskt vis

Serverar: 4 portioner

Gyllenstekt kyckling och färska grönsaker är huvudingredienser i denna eleganta rätt. Den går utmärkt att förbereda.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 150 g champinjoner
  • 250 g äggnudlar
  • 2 tsk krossad eller malen chilifrukt
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk rivet apelskinskal
  • 10 gröna pimientofyllda oliver
  • Instruktioner

    1. Mät upp 3 msk mjöl i en djup tallrik. Panera kycklingbrösten i mjölet så att de täcks helt. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i kycklingbrösten och stek tills de inte längre är rosa, ca 12 minuter. Vänd en gång. Lägg upp brösten på ett fat och täck över med folie.
    2. Ansa och skiva den röda och gröna paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Koka nudlarna och låt dem rinna av. Håll varmt.
    3. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Tillsätt den röda och gröna paprikan. Bryn paprikaskivorna i 6 minuter. Tillsätt resten av mjölet samt chilin och bryn det i en minut. Tillsätt champinjoner, buljong, tomatpuré, apelsinskal och oliver. Låt sjuda i 5 minuter.
    4. Lägg upp nudlarna på fyra tallrikar. Lägg kycklingen på nudlarna, häll över sås och grönsaker och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben