Kyckling på spanskt vis

Serverar: 4 portioner

En härligt doftande och färgstark rätt som bränner lite på tungan men värmer gott i kylan. ( starkheten reglerar man själv) Går att utesluta.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling med ben, ca 1 ½ kg, i bitar
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 grön chilipepparfrukt
  • 1 röd chilipepparfrukt
  • 150-200 g färska champinjoner
  • 1-4 vitlöksklyftor
  • 10-15 pimientofyllda gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingbitarna i olivolja över ganska stark värme så att de får kraftig färg.
    2. Lägg över dem på ett ungssäkert fat och salta. Skär den spanska pepparn i tunna skivor. Smaka på den och försök avgöra hur mycket du vågar ta. Kärnorna ska inte vara med.
    3. Skär champinjonerna i tjocka skivor och fräs peppar och champinjoner över stark värme några minuter. Krydda med hackad eller pressad vitlök och fördela allt över kycklingen på fatet.
    4. Stek kycklingen färdig i 200 C ca 30 minuter eller tills kycklingköttet är minst 73 grader i mitten på t ex ett lårben. Strö skivade oliver över.
    5. Servera med Basmatiris ( speciellt stekt ris) eller kokt ris och t ex broccoli och blomkål blandat i bucketter samt citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben