Kyckling- & paprikafyllda pajfickor

Serverar: 4 portioner

En variant på härlig paj! Tips! Ersätt gärna kycklingen med 150 g strimlad lättrökt skinka eller kalkon. Dessa behöver du inte steka i förväg utan de används direkt i pajfickorna. Du kan även ersätta de färska paprikorna med 125 g grillad och inlagd paprika, 50 g soltorkade tomater eller 1½ dl grovhackade oliver.

Ingredienser

  • Fyllningen
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 2 krm salt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 2 krm basilika
  • 200 g Västerbottensost, riven
  • 2 msk smör, till stekning
  • Degen
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl grahamsbröd
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med att förbereda fyllningen:
    3. Ansa och finhacka gul löken och vitlöksklyftorna. Ansa och dela paprikorna i tunna små klyftor.
    4. Lägg alla grönsakerna i en stekpanna tillsammans med smöret. Fräs på tills allt har fått färg och mjuknat en aning.
    5. Skär kycklingen i små tärningar. Häll i kycklingen med lök- och paprikablandningen. Stek tills kycklingen är genomstekt.
    6. Tillsätt hönsbuljongtärningen, saltet, paprikapulvret, basilikan, vitpepparn och chilipulvret och rör om noga. Var noga med att se till att buljongtärningen har löst sig helt.
    7. Smaka av fyllningen, tillsätt eventuellt mer kryddor/salt om så önskas.
    8. Ta stekpannan från plattan.
    9. Sätt ugnen på 225 grader.
    10. Degen: Värm vattnet till fingertemperatur, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.
    11. Tillsätt olivoljan, saltet, havregryn, grahamsmjölet och vetemjöl special i degvätskan. Spara lite vetemjöl special till utbakningen. Arbeta degen kraftigt 5 minuter.
    12. Beredning: Dela degen i två lika stora delar och kavla ut ena halvan till en platta, lika stor som en bakplåt.
    13. Lägg degplattan i en bakpappersklädd bakplåt. Strö över hälften av Västerbottensosten och fördela sedan kyckling- och paprikafyllningen över degplattan och täck till sist med resten av osten.
    14. Kavla ut den andra degbiten på samma sätt. Lägg degen över fyllningen. Tryck ihop kanterna. Dela i tolv rutor med en kniv.
    15. Låt jäsa på plåten i 20 minuter.
    16. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
    17. Låt pajfickorna svalna på galler och bryt sedan isär dem.
    18. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben