Kyckling Souvlaki i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Pitabröd fyllda med varm kyckling marinerad i yoghurt och vitlök blir hemlagad souvlaki och en given succé.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 pitabröd
  • 2 tomater, halverade och tunt skivade
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 3 msk finhackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad slätbladig persilja
  • 1 dl smulad fetaost
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i en skål av glas eller porslin och blanda ner yoghurt, citronsaft och vitlök. Blanda väl så att kycklingen täcks, täck över med plastfolie och kyl i minst tre timmar.
    2. Hetta upp en teflongrillpanna på hög värme och pensla den med olja. Stek kycklingstrimlorna i omgångar, cirka 10 minuter, vänd varannan minut tills gyllene och genomstekta. Ta av från värmen och håll dem varma.
    3. Helvera pitabröden för att få åtta halva pitafickor. Portionera upp tomatskivor, lök och oliver och lägg i kyckling, persilja och fetaost. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben