Kyckling Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Detta är en annan variant på denna rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök i tunna klyftor
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk paprikapulver, starkt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna. Fräs lök och svamp i smör och olja på svag värme 2-3 min. Lägg i kycklingstrimlorna och låt fräsa med. Tillsätt vin och paprikapulver och sjud 2-3 min. Vänd ner crème fraiche, tomatpuré och senap, sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med pressad potatis och vitkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 13 september 2008

    Fetta recept provade jag samma dag jag skrev in det här på Matklubben. Det blev mycket gott. Jag dubblade såsen, det tyckte jag behövdes. Vi hade pommes frites till, jag tror det passar väldigt bra med ris till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben