Ett recept som jag fick vid en matlagningskurs anordnad av en Thailändsk restaurangägare. Fantastiskt god rätt som jag aldrig får nog av!
Ingredienser
350 g kycklingfilé (ca 2 filéer)
1 burk vattenkastanjer, skivade 227 g
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
1 liten morot
1-2 stjälkar bladselleri
1 gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk chilibeansås (LeeKumKee) Kan bytas ut mot Sambal oelek
½ tsk salt
½ tsk glutamat eller 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
1 dl cashewnötter
Marinad
½ tsk salt
½ msk Japansk soja (inte Kinesisk, den är mycket mörkare)
1 krm vitpeppar
2 tsk potatismjöl
1 tsk vatten
1-2 tsk matolja
sechuan kyckling
oj vad gott detta var, Kommer ätas fler gånger här hemma.
Detta blev, av hela familjen, en omtyckt middag idag. Högsta betyg från mig.
Tack för flera fina recept :) Denna låter väldigt god. /bikbok
Supergott! Rekommenderas verkligen!
Varför måste man skära moroten i fyrkanter?