Kyckling tandoori med gurksallad.

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Tandoorikryddblandning finns att köpa färdig men här kan du göra egen kryddblandning till marinaden.

Ingredienser

  • 8 kycklingben
  • Marinad
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stött kummin
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ hackad röd paprika
  • Tillbehör
  • 3 dl basmatiris
  • Instruktioner

    1. Rör samman ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingbenen. Låt marinera minst 2 tim, gärna över natten. Lägg dem i en smord ugnsfast form och stek i ugnen ca 25 min i 225 grader.
    2. Gurksallad: Skölj gurkan och skär den i långa remsor med hjälp av potatisskalare. Blanda med yoghurt, pressa i en vitlöksklyfta och rör ner fint hackad paprika. Smaka av med lite salt.
    3. Koka riset enl anvisn på förpackn. Servera kycklingen med riset och gurksalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben