Kyckling Thai

Serverar: 4 portioner

Denna kyckling är så god. Med detta recept behöver man inte besöka en restaurang för att få känna smaken av det underbara Thailändska köket.

Ingredienser

  • 300 g risnudlar
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 5-8 färska champinjoner
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 röd chilifrukt - behåll kärnorna för hettan
  • 1 bit färsk ingefära i (storlek som en tumme ungefär)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ett par stänk fisksås
  • 1 kycklingfilé (per person)
  • 1 tsk röd currypasta (per kycklingfilé)
  • Instruktioner

    1. Skiva alla grönsaker i önskad storlek och fräs på dom i omgångar tills de nästan är genomkokta. Ställ åt sidan. Koka nudlar efter anvisningarna på förpackningen.
    2. Lägg kycklingfilé i en smord ugnsfast form och bred på en tsk röd currypasta på varje. Baka i ugnen ca 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Ca 200 grader.
    3. Finhacka koriandern, vitlöken, chilin och riv ingefäran. Fräs i rikligt med smör en liten stund på medelvärme, var försiktigt så ingenting bränns! Tillsätt de förstekta grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Släng i de förkokta nudlarna och skvätt på ett par skvättar av fisksåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben