Kycklingbiffar i örtsås

Serverar: 4 portioner

Färdig färs av kyckling eller kalkon blir goda biffar tillsammans med örter. Servera med sås, potatis och sockerärter.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 färsk lök (knipplök)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade färska örtkryddor
  • t.ex. persilja, basilika, rosmarin
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • smör
  • Örtsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ dl mellangrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 msk hackade färska örter
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, även det gröna.
    2. Blanda färs, lök, salt, peppar, örter, potatismjöl och grädde. Forma till ovala biffar. Stek i smör i en stekpanna 2-3 minuter per sida.
    3. Vispa ihop vatten och mjöl i en kastrull. Häll i grädden och låt det koka upp under vispning. Tillsätt buljongtärning och örter. Låt såsen koka några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben