Sesampanerade kycklingbiffar med koriander serverat med soyavinaigrette

Servera färsbiffarna med stekt ris och vinaigretten. Smaksätt riset med sweet chili.

Ingredienser

  • 450 g lårfilé
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 20 gr smör
  • ½ dl kinesisk soya
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl matolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 port kallt kokt ris
  • 1 röd paprika, hackad
  • 120 gr bambuskott, konserverade
  • 1 rödlök
  • 2 msk sweet chili
  • Instruktioner

    1. Lägg ner kycklingen, vitt bröd, ägg, sambal, sesamolja och koriander i matberedare. Kör på full effekt till en finmald färs, smaka av med salt och provstek lite färs.
    2. Forma färsen till 8 små biffar och panera med sesamfrön. Stek biffarna i smör.
    3. Blanda soyan med honung, matolja, risvinäger och riven ingefära
    4. Stek riset med paprika, bambuskott och rödlök. Smaksätt med sweet chilisåsen
    5. Servera tillsammans med färsbiffarna och vinaigretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben