Sesampanerad fisk i mango chutneysås

Serverar: 4 portioner

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugnen om man vill.

Ingredienser

  • 2 stora fiskfiléer valfri fisk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • 2-3 msk ketchup eller tomatpurè
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º. Tina och skär fiskfiléerna i portionsbitar. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd filéerna först i ägget och sedan i sesamfrön. Bryn fiskfiléerna snabbt i matolja tills de får fin färg. Lägg över fisken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, yoghurt, mango chutney, tomatpurè- eller ketchup med salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås. Häll såsen över fisken i formen och strö över lite finriven parmesanost.
    2. Låt stå i ugnen ca 20 minuter tills det börjar få lite färg. Servera med kokt potatis, ris och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mikkimik 20 juli 2009

    Tyvärr, fiskens frächör blir "naggad i kanten" av fukten från såsen i ugnen. Vitsen med en panerad fisk är väl att den ska ha ett visst mått av frasighet. LyckA till med nya recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben