Krabbsallad med koriander

Serverar: 4 portioner

Enkelt, gott och med lite sting från ingefäran och vitlöken i dressíngen!

Ingredienser

  • 350 g konserverat vitt krabbkött, väl avrunnet
  • 4 finhackade salladslökar
  • 1 näve hackad färsk koriander
  • 1 strimlat sallatshuvud
  • Ca 10 cm fintärnad gurka
  • Dressing
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 ½ cm ingefära, skalad och riven
  • 2 strimlade limeblad
  • 1 tsk fish sauce
  • Instruktioner

    Lägg det avrunna krabbköttet i en skål och rör ner salladslök och hackad koriander. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg den strimlade sallatsbladen på ett uppläggningsfat och strö den fintärnade gurkan över. Lägg krabbsalladen över sallatsbladen och droppa dressingen över alltsammans. Servera sedan omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    banglalady 12 mars 2012

    Supegott! Lade till en hackad mango, det blev läckert!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben