Havtornssill med chili och koriander

Serverar: 4 portioner

Första dagen är den tagit smak av havtornen, men andra dagen har den istället tagit smak av chilin. Min dotter lade in den igår, hon bjöd på stort hemlagat julbord. Sillen håller sej fint i kylskåpet i minst 2 veckor. Havtornssill har en annorlunda men god smak. Var inte rädd för att lägga in sill med havtorn, dessutom är havtorn otroligt nyttigt.

Ingredienser

  • 1 dl ättika, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • ½ citron
  • 420 g inläggningssill, mindre bitar
  • ½ dl havtorn
  • ½ hackad röd chilifrukt
  • ½ dl finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
    2. Skala citronen med en potatisskalare så endast det gula kommer med.
    3. Lägg sill, havtorn, chili, koriander och citronskal i en ren glasburk och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen i 1-2 dygn.
    4. Servera gärna med citron och extra färsk koriander.
    5. Tips: Sillen håller sej i kylskåpet minst i 2 veckor.
    6. Räcker till 4 port eller 8 bufféportioner.
    7. En spännande och mycket nyttig sillinläggning!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben