Kycklingbiffar

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Enkla och VÄLDIGT goda, gör kvällsmaten lite lyxigare i smaken! Kycklingbiffarna blir även kalorisnåla.(Ännu snålare om man skippar salladsosten men man missar en väldigt saftig och god smak!) 3 biffar = ca 336 kcal 1 biff = ca 112 kcal Så detta är ett bra "husmanskost"-alternativ om man räknar kalorier och inte har många kvar när det är dags för kvällsmat, eller att ha som en mager lunchlåda.

Ingredienser

  • 230g Kycklingbröst
  • 35g Salladsost 10%fett (fetaost)
  • 1-2 vitlöks klyftor, beroende på hur mycket man tycker om vitlök
  • 1 ägg
  • Svartpeppar (valfri)
  • Vitpeppar (valfri)
  • Citronpeppar (valfri)
  • Instruktioner

    Lägg kycklingbröstet, vitlöksklyftorna, salladsosten och kryddorna i en mixer. Mixa tills att allt ser jämnt ihop blandat och att kycklingen ser lite ut som färs. Mixa inte för länge då det kan bli grötigt! Knäck sedan i ägget i blandningen och mixa bara någon sekund för att det ska blandas runt med kyckling"färsen". Dela upp blandningen i 3, stek till en början på låg värme för att inte biffarna ska brännas vid då det tar en stund för dem att bli genomstekta, öka sedan värmen för lite mer stekyta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben