Kycklingbiffar

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Man får ut 10 biffar på 1 kg kycklingfilé.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka färsk basilika, el 1 msk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • margarin till stekning
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i mindre bitar och kör dem i matberadaren en stund. Skär av stjälkarna på basilikan. Lägg i basilika, grädde och ägg i kycklingsmeten och kör till en jämn färs. Krydda med salt och peppar. Forma till 10 biffar med våta händer. Stek dem gyllenbruna på medelstark värme. Efterstek dem i ugnen, 225°, om de inte är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben