Kycklingcouscous sweet chili

Serverar: 4 portioner

Couscous med sötsyrlig kyckling.

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl hönsbuljong
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1-2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 dl apelsinjuice
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soya
  • 2 dl matyoghurt
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min.
    2. Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök.
    3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
    4. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soya och kyckling. Låt koka några minuter.
    5. Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt. Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mia78 8 januari 2009

    Riktigt gott! En av mina favoriter.

    Spionblomman 20 januari 2010

    Fräscht och supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben