Kycklingfilé med vitlöksost och örter i en härlig sås

Serverar: 4 portioner

.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g vitlöksost, t.ex Crème Bonjour
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad timjan (eller 1 msk torkad)
  • Smör till stekning
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • Soya
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda osten med det kryddgröna. Skär en ficka i den tjockaste delen på filén och fyll med osten med hjälp av en tesked. Ungefär hälften ska gå åt. Salta och peppra filéerna och stek dom 5 minuter/sida på ganska hög värme. Ta upp filéerna och lägg dom i en ugnsform och ställ in i ugnen på 225 grader.
    2. Häll mjölet i stekpannan och blanda om. Tillsätt grädde, vatten, crème fraiche och den resterande osten + lite soya för färgens skull. Låt såsen koka upp och puttra i några minuter under omrörning. Häll såsen över kycklingfiléerna och låt det stå inne i ugnen i 20 minuter.
    3. Servera med ugnspotatis och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben