Rosépeppar och kyckling är en god smakupplevelse.
Serveras tillsammans med franska ärter och ris
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Ca 2 msk japansk soja
1 msk fransk osötad dijonsenap
2 1/2 dl mellangrädde
Ca 1 tsk krossad rosépeppar
Franska ärter
1 gul lök, finhackad
1 1/2 msk smör
250 g ärtor
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 klyfta strimlad isbergsallat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om.
- Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.
- Ta ut den färdiga rätten och strö rosépeppar över
- Franska ärter:
Fräs löken glansig i smöret.
Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på rätt svag värme, cirka 5 minuter.
Blanda i strimlad sallat.
Tillsätt 1/2 msk smör och sjud vidare ett par minuter.
- Servera ris till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...
Skördefest i Lund
Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...