Kycklingfilé med sås

Serverar: 4 portioner

Rosépeppar och kyckling är en god smakupplevelse. Serveras tillsammans med franska ärter och ris

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 2 msk japansk soja
  • 1 msk fransk osötad dijonsenap
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Ca 1 tsk krossad rosépeppar
  • Franska ärter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 1/2 msk smör
  • 250 g ärtor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta strimlad isbergsallat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om.
    3. Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.
    4. Ta ut den färdiga rätten och strö rosépeppar över
    5. Franska ärter: Fräs löken glansig i smöret. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på rätt svag värme, cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallat. Tillsätt 1/2 msk smör och sjud vidare ett par minuter.
    6. Servera ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben