Kycklingfilégryta med creme fraiche

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och enkel gryta som både kan användas vid lite festligare tillfällen och till middag.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • ca 400 g minimajs på burk
  • 400 g hela champinjoner på burk
  • 2-3 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 3-4 dl vatten
  • 2-3 msk margarin
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklinfiléerna i bitar. Lägg dem i en skål och häll över sojan. Bryn filéerna i en gryta tills dom får färg. Häll i vattnet och låt det sjuda i 10 minuter. Skär paprikan i strimlor, purjolöken i skivor. Bryn dom i en stekpanna tills dom blir mjuka men inte så att dom får färg. Lägg paprikan och purjolöken i grytan med filéerna. Häll i creme fraichen och kycklingfonden och låt det sjuda i 5 minuter. Dela champinjoner och minimajsen i 2 delar och tillsätt i grytan så att dom blir varma. Smaka av och krydda med svartpeppar efter behov.
    2. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nist8171 29 september 2009

    Mums!

    Metbacksfru 15 november 2010

    Detta är såååå gott! Har lagat det flera gånger tidigare och ikväll är det dags igen... *ler*

    amandahot 24 november 2010

    Jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben