Kycklingfilégryta med dill och dragon

Serverar: 4 portioner

En ovanlig men god smakkombination! Sherryn kan uteslutas.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Lite smör
  • Lite olja
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2-3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torr sherry
  • 3 msk hackad dill
  • ½ - 1 tsk torkad dragon
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 1 ½ cm breda bitar. Smält smöret blandat med oljan i en gryta och bryn lite i taget, krydda.
    2. Tillsätt smulad buljongtärning och mjölet. Späd ed vatten och lägg ner kycklingen. Småputtra ca 5 min och rör ner grädden, sherryn, dillen och dragon. Puttra ytterligare några minuter tills såsen tjocknar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben