Kycklinggratäng alá mix

Serverar: 4-5 portioner

Tog det vi hade hemma en dag och slängde ihop en gratäng. Resultatet blev riktigt gott! Mamma blev imponerad och ville ha receptet. Har försökt uppskatta hur mycket av allt jag hade i (svårt då jag kör med "lite ditt och lite datt"), men ungefär så här...

Ingredienser

  • 700 g kycklinglår
  • Olja
  • 3 msk Japansk soja
  • 2 tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 ½ msk mango chutney
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • 2 burkar mandarinklyftor i sockerlag á 312g
  • 5 skivor rökt skinka
  • 3 dl riven ost (stark)
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklinglåren i småbitar och stek dem i olja. När de fått färg - häll över sojan, rör om och låt puttra ett tag. Krydda med curry, salt och peppar. Ta av från plattan.
    2. Smörj en ugnssäker form. Häll bort sockerlagen från mandarinburken och strö över mandarinerna på botten av formen.
    3. Lägg kycklingbitarna på mandarinerna. Skär de rökta skinkbitarna i 4 delar (jag använder stora skivor rökt skinka med tydliga ytterkanter = bättre konsistens). Toppa detta över kyckling och mandariner.
    4. Sjud upp grädde, mango chutney och kycklingbuljongtärningen. Häll såsen över innehållet i formen och riv någon god ost över.
    5. In i ugnen 175 *C ca 15-20 minuter eller tills dess att osten hunnit smälta. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben