Kycklinggratäng med fetaost - LCHF

En lättlagad gratäng, fräsch och saftig!

Ingredienser

  • 2 Kycklingfiléer
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili
  • Basilika
  • Mejram
  • Oregano
  • Ca 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul eller röd lök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 100 g fetaost
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Låt de krossade tomaterna koka ihop i en kastrull en stund, ca 15-20 min. Krydda med buljongtärning, örtkryddorna och en skvätt rödvinsvinäger.
    2. Finhacka vitlöken och chilin. Skala löken och skär i kvartsbitar. Strimla paprikorna.
    3. Fräs lök, vitlök och chili i smör ett par minuter. Lägg i strimlad paprika och låt den fräsa med en stund. Skär kycklingen i strimlor, bryn tillsammans med grönsakerna. Salta och peppra. Koka upp de krossade tomaterna en stund så att lite vatten försvinner, häll i rödvinsvinägern. Häll över de krossade tomaterna . Smula över fetaosten i större bitar och rör om.
    4. Häll över allt i en ugnsfast form, strö över riven ost. Smula till sist över lite torkad oregano. Gratinera i ugn i 200-225 grader tills osten fått en fin färg. 15 - 20 min.
    5. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben