LCHF-alternativ till potatis. Variant av Spenattimbal med mozzarella - kom till för att jag glömde köpa mozzarella.
Försök inte göra den i muffinsplåt - det går inte att lossa och servera snyggt.
Ingredienser
150 g bladspenat
150 g purjolök
100 g feta ( på fårmjölk )
20 g kapris
1 st helt ägg
2 st äggulor
5 msk Crème Fraîche
2 msk Idealmjöl
Svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Tiba bladspenaten om den varit fryst, annars förväll den lätt. Krama ur vätska och lägg i en bunke. Strimla purjon och kör 60 sekunder i mikro för att förvälla den. Ner i bunken. Smula fetan i bunken och lägg i kapris och ett ägg. Blanda så gott det går.
Separera två ägg - frys in vitan - och lägg gulorna i smeten. Tillsätt Crème Fraîche, Idealnjöl och svartpeppar och blanda till en homogen smet.
Fördela i 6 amerikanska muffinsformar. Grädda i 175°C tills de stannat och fått färg