Spenattimbal med fetaost och kapris - LCHF

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

LCHF-alternativ till potatis. Variant av Spenattimbal med mozzarella - kom till för att jag glömde köpa mozzarella. Försök inte göra den i muffinsplåt - det går inte att lossa och servera snyggt.

Ingredienser

  • 150 g bladspenat
  • 150 g purjolök
  • 100 g feta ( på fårmjölk )
  • 20 g kapris
  • 1 st helt ägg
  • 2 st äggulor
  • 5 msk Crème Fraîche
  • 2 msk Idealmjöl
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Tiba bladspenaten om den varit fryst, annars förväll den lätt. Krama ur vätska och lägg i en bunke. Strimla purjon och kör 60 sekunder i mikro för att förvälla den. Ner i bunken. Smula fetan i bunken och lägg i kapris och ett ägg. Blanda så gott det går.
    2. Separera två ägg - frys in vitan - och lägg gulorna i smeten. Tillsätt Crème Fraîche, Idealnjöl och svartpeppar och blanda till en homogen smet.
    3. Fördela i 6 amerikanska muffinsformar. Grädda i 175°C tills de stannat och fått färg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben