Kycklinggratäng med gorgonzola

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en riktig höjdare med en förnämlig gorgonzolaost smak. Måste avnjutas

Ingredienser

  • 4 kycklingfiler
  • 1 paket tärnad bacon
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1dl varmt vatten
  • 100 g vitlöksost
  • 200 g gorgonzolaost
  • 3dl matlagningsgrädde
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk oregano och curry
  • 1 klyfta vitlök
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek kycklingfilerna, knaperstek baconet. 2. Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet. 3. Strimla purjolöken, strimla paprikan. Strö detta över baconet. 4. I en kastrull häller man hönsbuljongen, ostarna och matlagningsgrädden. 5. Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn. 6. Häll över kycklingen och grönsakerna i formen och grädda 225 grader i cirka 25 minuter.
    2. Servera gärna med kokt potatis och gröna bönor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenasj65 12 februari 2017

    Fick detta av min särbo och det var en riktig höjdare =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben