Kycklinggratäng med tacosmak och cashewnötter LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod gratäng jag hittat i en tidning och gjorde idag. Min familj som inte äter LCHF fick fylla pitabröd med gratängen samt sallad. Själv tog jag bara sallad. Verkligen jättegott och snabblagat! Vegetarianer byter ut kycklingen mot qourn, vilket fungerade utmärkt till min dotter som är vegetarian.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling eller 8 qournfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 påse tacokryddmix
  • 4 msk tacosås
  • 2 dl riven ost
  • 3 tomater
  • 1 röd lök
  • 100 g rostade cachewnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225° Plocka bort köttet från kycklingen, skär köttet i lagom stora bitar.
    2. Koka upp grädden med tacokryddan. Slå i kycklingköttet och låt det puttra någon minut. Slå alltsammans i en ugnsfast form.
    3. Hacka tomaterna och löken, strö det över kycklingen. Toppa med tacosåsen. Strö över riven ost och hackade cashewnötter.
    4. Gratinera ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad och pitabröd eller tortilla till de som inte äter LCHF.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lena4 15 maj 2011

    Smakade jättebra. Stekte kycklingbitar med grillkrydda istället för grillad kyckling. Blev kanon. Betyget blir en femma från gubben, dottern o mig. Kommer jag att laga fler gånger. Lena

    monicadanell 15 november 2011

    jätte gott tack för ett bra recept 5 från mej monica

    missQ 16 december 2012

    Hela familjen gillade denna. Nu ska jag lägga in den i min kokbok och laga den för andra gången.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben