Kycklinggratäng med tacosmak och cashewnötter LCHF
En jättegod gratäng jag hittat i en tidning och gjorde idag. Min familj som inte äter LCHF fick fylla pitabröd med gratängen samt sallad. Själv tog jag bara sallad. Verkligen jättegott och snabblagat!
Vegetarianer byter ut kycklingen mot qourn, vilket fungerade utmärkt till min dotter som är vegetarian.
Ingredienser
1 grillad kyckling eller 8 qournfiléer
2 dl vispgrädde
1 påse tacokryddmix
4 msk tacosås
2 dl riven ost
3 tomater
1 röd lök
100 g rostade cachewnötter
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225°
Plocka bort köttet från kycklingen, skär köttet i lagom stora bitar.
- Koka upp grädden med tacokryddan. Slå i kycklingköttet och låt det puttra någon minut. Slå alltsammans i en ugnsfast form.
- Hacka tomaterna och löken, strö det över kycklingen. Toppa med tacosåsen. Strö över riven ost och hackade cashewnötter.
- Gratinera ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad och pitabröd eller tortilla till de som inte äter LCHF.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Smakade jättebra. Stekte kycklingbitar med grillkrydda istället för grillad kyckling. Blev kanon. Betyget blir en femma från gubben, dottern o mig. Kommer jag att laga fler gånger. Lena
jätte gott tack för ett bra recept 5 från mej monica
Hela familjen gillade denna. Nu ska jag lägga in den i min kokbok och laga den för andra gången.