Kycklinggratäng med vitkål

Serverar: 4 portioner

Tog vad jag hade hemma och fick till denna gratäng med riktigt lyckat resultat.

Ingredienser

  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 200 gram färdigtärnad bacon
  • 500 600 gram strimlad vitkål
  • 1 st strimlad purjolök
  • 2 dl crème fraiche med fetaost/soltorkade tomater
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • Chicken & steak krydda från Santa Maria
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i mindre bitar och krydda med chicken & steak. Stek baconet och blanda med kycklingen.
    2. Stek vitkålen och krydda med salt, svartpeppar och smula i hönsbuljong. Blanda i purjolöken och låt den steka med en liten stund.
    3. Ta hälften av vitkålen och lägg i en smord ungsform. Fördela kycklingen och baconet ovanpå. Fyll på resten av vitkålen. Bred över crème fraichen.
    4. Sätt in i ugnen cirka 30 min, 225°.
    5. Servera med t ex potatismos och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben