Kycklinggryta med paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god vardagsmat

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitklöksklyfta
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken och pressa vitlöken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och kyckling, bryn lätt. Strimla paprika och kvarta champinjonerna. Lägg detta i grytan, häll på vatten och buljong. Låt det sjuda ca 10min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    shirunai 13 november 2007

    Bland de bättre recepten jag lagat som inte är indiskt eller asiatiskt! Tyvärr glömde jag knäppa kort när grytan var klar att serveras detta är efter 2personer +min matdosa var tagen utav :) jag hade 7% matlagningsgrädde men jag tycker det funkade perfekt blir cirka 10gram fett och man äter lite det totala spadet så det är en mager rätt rekomenderas varmt mvh André

    zezza 19 januari 2014

    Mycket gott! Kommer att göras fler gånger! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben