Kycklinggryta med paprika och champinjoner - LCHF

Jättegod och enkel gryta. Passar bra till dom som äter LCHF-kost, men även till andra såklart.

Ingredienser

  • 1 Grillad kyckling
  • 6 dl grädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1 liten burk champinjoner, ca 180 g
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklingen. Skala och skär löken i kvartsbitar. Strimla paprikorna. Fräs först löken mjuk i en större stekpanna. Häll sedan i paprikorna och champinjonerna, fräs med löken en stund. Smula hönsbuljongtärningarna över de stekta grönsakerna. Salta och peppra. Häll på grädden och låt allt puttra ihop en stund. Lägg sedan i kycklingbitarna. Låt koka ihop några minuter.
    2. Äter man inte LCHF är det gott med ris till. Färska kycklingfiléer går också bra att använda men bryn dom då en stund med grönsakerna och låt koka lite längre i grädden.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben