Kycklinggryta med timjan och vitlök

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Till detta receptet går det att använda en hel styckad kyckling om man föredrar det, men även kycklingfilé, lårfilé eller dylikt. Helt enkelt vad man själv föredrar. Jag använder mig helst av lårfilé då jag tycker det köttet blir saftigast utan ben.

Ingredienser

  • Ca 300 - 400 g kyckling
  • Mjöl att rulla kycklingen i innan bryning
  • 1-2 msk smör att steka i
  • Ca 2 mellanstora vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond alt. en kycklingbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Potatis, ris eller pasta till servering
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar och rulla i mjölet. Bryn sedan i smör i en stekpanna med hög kant, kastrull men helst en gjutjärnsgryta. Tillsätt sedan vitlöksklyftorna, hackade eller pressade tillsammans med timjan, lagerbladen och så småningom vattnet och kycklingfonden (här går det lika bra med en kycklingbuljongtärning). Låt detta sedan koka samman i ca 15 minuter och tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt koka i ytterligare 15-20 min. Om du vill att kycklingen ska bli så pass mör att köttet nästan faller samman låter du den koka i buljongen ytterligare 20-30 minuter, men koktiden ökar då från ca 45 min till över en timme. Servera sedan med kokt eller ungstekt potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben