Kycklingklubba med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Kycklingklubbor med mangosalsa. Mums!

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 liter kycklingbuljong av flytande fond
  • Glaze
  • 1 msk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • ½ röd spansk peppar, finhackad
  • 2 msk ketchup
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • ½ röd spansk peppar, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Servera med
  • Färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en gryta och lägg ner kycklingklubborna. Låt dem sjuda ca 25 minuter. Ta upp klubborna och låt dem svalna något.
    2. Kärna ur mangon och skär loss fruktköttet från skalet. Tärna fruktköttet och blanda det med spansk peppar, limesaft, purjolök, salt och peppar. Låt salsan stå svalt till serveringen.
    3. Blanda samman ingredienserna till glazen. Pensla klubborna och grilla dem ca 5 minuter runt om. Pensla med glazen även under grillningen.
    4. Servera klubborna med mangosalsan och kokt färsk pasta, t ex tagliatelle.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben