Kycklingklubbor med dipp

Serverar: 4 portioner

Perfekta fredagsmiddagen. Ugnen gör allt jobb.

Ingredienser

  • 4 färska kycklingklubbor, ca 900 g
  • 6-8 stora potatisar
  • 3 msk Arla smör-&rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • Sötstarka dippen
  • 2 dl Arla köket lätt crème fraiche
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1-2 msk sweet chilisås
  • Tillbehör
  • Valfria grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingklubborna. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Pensla allt med smör-&rapsolja och krydda med salt. Pensla dessutom kycklingen med soja och krydda den med peppar. Stek i mitten av ugnen ca 40 min.
    2. Rör ihop dippen. Servera med grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben