Kycklingkroketter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Super gott!! Bli inte förskräckt över den långa tillagningstiden, 2 timmar i kylskåp är medräknat och då får man ju tid för annat skoj =)

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • ½ till tre fjärdedels dl vatten
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör el margarin
  • 2½ dl ströbröd
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2-3 dl olja till fritering
  • Instruktioner

    Skär bort kanterna på brödet, och smula söder det. Låt brödet svälla i vattnet ngr minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka löken fint. Finfördela kycklingen i en matberedare. Tillsätt bröd, lök, ägg,salt och peppar, och blanda allt väl. Låt kycklingfärsen stå övertäckt i kylskåp ca 1 timme. Smält matfettet och blanda det med ströbrö, persilja och paprika pulver. Forma kycklingdärsen till avlånga järpar och rulla dom i ströbrödsblandningen. Lägg kroketterna på en smörpappersklädd tallrik och låt dom stå minst 1 timme i kylskåp. Värm oljan i en panna och fritera kroketterna 5-7 minuter eller tills de är gyllenbruna, vänd dom då och då. Låt kroketterna rinna av på hushållspapper och servera med tex kokt ris, grönsallad och en gräddfilssås smaksatt med senap och klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben