Croquetas de pollo (Mexikanska kycklingkroketter)

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Vet att min fru har lagt in en liknande recept, men det här receptet, har jag fått ifrån Mexiko. Underbart goda och ganska enkla att göra, alltid gott som drinktilltugg.

Ingredienser

  • ½ kg potatis, mjölig sort
  • 2 kycklingfilé, kokt eller grillad
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm dragon, valfritt
  • 1 pressad vitlök
  • 1 tsk chipotlepasta, valfritt
  • Salt
  • 1 ägg, vispad till panering
  • 2 dl ströbröd, till panering
  • Olja att steka i, eller att fritering
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skalen, (går ej med färskpotatis). Skala potatisen när den är ljummen, pressa till mos.
    2. Hacka kycklingfilén smått eller kör ett par varv i matberedan.
    3. Blanda potatismos, ägg med kycklingköttet, lägg i de resterande ingridienserna, smaka av, krydda ev mer efter eget smak. Låt vila ca15 min.
    4. Forma blandningen till kroketter, ungefär som en tumme, doppa först i den vispade ägget, sen i ströbrödet.
    5. Stek dem i het stekpanna eller fritera dem, till de fått fin gyllenbrun färg.
    6. Tips: Går utmärkt att byta ut kycklingenfilé mot tonfisk, kokt fisk eller köttrester. <br/><br/> Vad skulle passa bättre till denna mat än margaritas? Här hittar du ett klassiskt <a href="https://www.obsid.se/mat-sprit/margarita-recept/" target="_blank">Margaritas-recept</a>

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    segerwitch 27 juni 2008

    Kroketterna bara smälter i munen! MUMS

    nana 1 juli 2008

    det här låter mumsigt ska prova d imon

    G money 10 augusti 2018

    I've been all over México and never seen these before. They were interesting, though.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben