Kycklinglåda med ris och bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Enkelt och jättegott. Har fått receptet av min farmor. Hon gör alltid med ris men jag har bytt mot bulgur som blir minst lika gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 portioner ris/bulgur/quinoa eller vad man vill ha
  • Bearnaisesås dubbel sats (två påsar), alltså för ungefär 8 personer
  • 8 msk sweet-chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Ev. andra kryddor
  • Man kan toppa med ost av typ präst-stil om man vill
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Starta ugnen, 200 grader.
    2. Gör i ordning bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Koka ris/bulgur/quinoa lite för kort tid så att det inte är riktigt färdigt. (På bulgur, som jag brukar göra, är det 6 istället för 8 minuter). Det är för att det inte ska bli för mosigt och överkokt när det kommer ut ur ugnen.
    4. Lägg kycklingfiléerna bredvid varandra i en ugnssäker form. Häll lagom med sweet-chilisås på varje kycklingfilé, ca 2 msk på varje. Krydda sedan kycklingen med salt, peppar, cayennepeppar och andra kryddor som man vill ha, blir gott med oregano, basilika och lite av varje helt enkelt.
    5. Täck över kycklingfiléerna med ris/bulgur/quinoa så att de är riktigt inbäddade. Ringla bearnaisesås över så att den täcker riset. Bättre med för mycket sås än för lite då riset (eller vad man nu har valt) suger åt sig mycket vätska samtidigt som kycklingen blir saftigare.
    6. Strö på prästost el. liknande om man så önskar (Kräver mer passning i ugnen så osten inte bränns).
    7. Stek/gräddai nedre delen av ugnen, 20-25 minuter, tills kycklingen är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben