Kycklingmarinad från det antika Egypten

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar

Matlagning var viktigt även för flera tusen år sedan och här har du ett recept som aldrig kommer bli för gammalt.

Ingredienser

  • ½ kopp olivolja
  • 2 msk mald kummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 riven lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt efter behag
  • Peppar efter behag
  • Instruktioner

    1. Kycklingen skall marineras i kylskåp minst 6 timmar i plastpåse. Vid tillagning, ta fram påsen och låt den uppnå rumstemperatur innan köttet läggs på grillen/i grillpannan. Håll under uppsikt, köttet får inte bli torrt.
    2. Servera med pita bröd och skivad citron.

    Liknande recept

    15 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben