Hel kyckling i ugn

Tid: 1 timme 20 minuter

Mycket enkel rätt! Den tar sin lilla tid i ugnen bara men man hinner göra massa annat under tiden.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, ca 1 kg
  • 1 påse kycklingmarinad
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklingen med marinad, för extra smak gnid in även vitlökssmör under skinnet, och lägg i ugnsfastform. In i ugnen på ca 175 grader i ca 60-80 min, tills köttsaften är klar till färgen.
    2. Skyn från marinaden och kycklingenn kan serveras bara sådär eller redas till brunsås. Serveras med ris!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben