Kycklingpaj med smaskig fyllning!

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Jag minns inte varifrån jag har fått det här receptet, den är i alla fall väldigt god, och känns inte lika onyttig som en "vanlig" paj, eftersom den här bara har ett lock av pajdeg. Inuti döljer sig en hel måltid, och man behöver bara bjuda en sallad till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör/margarin
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 3 dl ris (okokt)
  • 6dl vatten, salt
  • 1 - 2 röda paprikor i ringar
  • 2 msk soya
  • 1 - 2 grillade kycklingar
  • 1 gul lök i ringar
  • 200 g champinjoner (gärna färska)
  • 2 msk mjöl (eller använd maizena-redning)
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen, låt vila svalt minst 30 minuter.
    2. Koka riset som vanligt, blanda det med soya och paprika. Häll upp det i en stor, smord form.
    3. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar, lägg det ovanpå riset. (Jag har även gjort denna paj med stekta fläskfiléskivor istället för kyckling, vansinnigt gott det också!)
    4. Fräs lök och champinjoner, strö över mjöl (eller red sedan av med maizena-redning) späd med buljong och grädde. Koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll såsen över kycklingen.
    6. Kavla nu ut pajdegen och täck formen, stick hål i locket och pensla med ägg. Grädda i 200-225 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben