Kycklingpilaff

Serverar: 2-4 portioner

Orientalisk risotto, bland det godaste jag ätit. Kan också göras utan kött.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilipeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • Lite kryddnejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 150 g kycklingfilé
  • 200 g basmatiris
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 30 g kokoskräm
  • 4 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka vitlöken och fräs den i oljan i en gryta tillsammans med pepparn. Tillsätt ingefäran, kanelen, kryddnejlikan kardemumman, kycklingen och riset under omrörning.Fräs under ständing omrörning tills det riset börjar bli genomskinligt.
    3. Skiva rödlök, tärna morot och zucchini och lägg detta i grytan.
    4. Häll över kokoskrämen och kycklingbuljongen, salta och peppra.
    5. Lägg lock på och låt grytan stå i ugnen i ca 25 minuter eller överför det hela till en ugnssäker form som du täcker med aliminiumfolie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben