Kycklingpilaff med matdinkel

Serverar: 4 portioner

Smakrik och nyttig pilaff med matdinkel.

Ingredienser

  • 3-4 kycklinglårfiléer
  • 3 dl matdinkel/spelt , 225 g
  • 200 g edamamebönor eller ärter
  • 2 medelstora gula lökar, skivade fint
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 stjälkar bladselleri, fint strimlade
  • 1½ msk korianderfrön
  • 50 g flagad mandel
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk milt currypulver
  • 8-9 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • Ca 2 msk olivolja till kycklingen
  • Lite flingsalt
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Hackad mynta
  • Hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Koka edamamebönorna eller ärterna i lättsaltat vatten några få minuter- de ska inte bli för mjuka. Låt rinna av och ställ åt sidan. Hacka och förbered också de andra grönsakerna. Stöt korianderfröna i en mortel. Rosta mandeln i en stekpanna utan fett, tippa upp på tallrik och ställ åt sidan så länge.
    2. Fräs lök, vitlök och bladselleri sakta i både smör och olivolja i en gryta. Dofta över curry och korianderfrön, och fräs någon minut under omrörning. Lägg i dinkelkornen och rör om. Häll i buljongen. Koka upp, sänk värmen till ett minimum och sjud sakta under lock tills kornen är nästan mjuka. Det tar ca 25 minuter.
    3. Strimla under tiden kycklinglårfiléerna. Värm lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna, salta och peppra. Vänd ner bitarna i pilaffen efter de 25 minuterna. Vänd också ner bönorna eller ärterna och koka lite tills kycklingen är genomstekt.
    4. Blanda ner hackade örter i den färdiga pilaffen och strö över den rostade mandeln. Smaka av, kanske behövs det lite mer salt och peppar. Pluffa upp pilaffen med en gaffel och servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben